Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jezernice - Čekyně (25.3.2018)

27. 3. 2018

25.3.2018 nás čekalo první jarní mistrovské utkání v sezóně 2017/2018. Našim soupeřem bylo mužstvo z Čekyně. Kvůli nepřizpusobivému terénu se odehrálo utkání na umělé trávě v Lipníku nad Bečvou.

Jezernice do utkání vstupovala jako favorit, i když si byla vědoma silý soupeře, který v zimě posílil. Úvod utkání byl představením spousty nepřesností na obou stranách. V 17. minutě došlo k nepříjemnému zranění domácího stopera Radka Dubravského, který byl zcela nepochopitelně atakován hostujícím Valáškem a musel být střídán Filipem Klepíkem. V 19. minutě mohl otevřít skóre Jan Šelle, ale technickou střelou přestřelil bránu hostujícího týmu. O dvě minuty později, se Jezernice mohla radovat. Po krásném centru z pravé strany od Štěpána Bureše neměl problém uklidit míč do poloprázdné brány Šelle - 1:0 !!! Ve 29. minutě se mohl opět prosadit Jan Šelle, ale opět jeho technická střela netrefila zařízení. Domácí tým kontroloval průběh hry a hosty nepouštěl do vyráznějšího ohrožení brány. Ve 37. minutě po dlouhém sprintu Daniela Bosáka se opět mohl prosadit Jan Šelle, ale opět minul. Ve 45. minutě po nešťastném došlápnutí musel ze hry jinak velice aktivní Štěpán Bureš, kterého nahradil Marcel Velešík. Tenhle smutný okamžik byl také tečkou za prvním poločasem.

Do druhého poločasu nastoupila Jezernice aktivněji. Hned v úvodu o sobě dal vědět Marcel Velešík skvělým individuálním sólem, kterému chybělo jen zakončení. Obraz hry byl stále stejný. Jezernice držela míč na svých kopačkách a hledala skulinky v obraně hostů. Jedna z takových se naskytla v 57. minutě, ale dobrým zákrokem se blýskl brankář Josef Klíma.  V 68. minutě mohla odeřit Čekyně z ojedinělé šance, kdy Zdeněk Merta si málem vstřelil vlastní gol za pomoci břevna si brankář Lasík poradil. V 70. minutě se Jezernice dočkala druhého a hlavně uklidňujícího gólu. Po technické střele k tyči se prosadila zimní posila Zdeněk Merta - 2:0 !!!  V 76. minutě domácí trenér Radko Dubravský sáhl ke třetímu střídání, ze hry odešel Stanislav Chytil, kterého nahradil Rudolf Schmidt. V 79. minutě po skvělém uvolnění Marcela Velešíka v pokutovém území hostů měla být nařízena penalta - rozhodčí byl jiného názoru. V 82. minutě ze hry odešel aktivní Jan Šelle, kterého nahradil Jakub Simon, který se vrátil po zranění kotníku. V 87. minutě domácí střídli naposledy, když ze hry odešel Daniel Bosák a nahradil ho Jiří Dreiseitel. Do konce zápasu se již nic vážného nestalo a tak Jezernice zaslouženě zvítězila 2:0.

První mistrovské utkání Jezernice zvládla, ale výkon nebyl optimální a určitě mužstvo pomýšlející na postup musí spoustu věcí zlepšit. Jediné co lze vypíchnout z tohoto utkání je obranná fáze. Další mistrovské utkání nás čeká u nevyspytelného soupeře z Prosenic. Zápas odehraje v sobotu 31.3.2018 v 15:30 v Prosenicích. Dojeďte povzbudit jezernické fotbalisty k zisku tří bodů.


Základní sestava: Lasík(K) - Janíček, Dubravský, Navrátil, Chytil - Bosák, Kulhánek, Šanta, Bureš - Šelle, Merta

Na střídání připraveni: Zapletal, Klepík, Velešík, Schmidt, Dreiseitel, Simon

Video z utkání: pracuje se na něm.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář