Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prosenice - Jezernice (31.3.2018)

3. 4. 2018

31.3.2018 nás čekalo mužstvo z Prosenic. Podzimní zápas vyšel Jezernici na domácím hřišti na jedničku a vyhrála vysoko 6:1. Všichni očekávali, že jarní odveta bude daleko náročnější a nečeká jezernické vůbec snadný zápas. Na straně Jezernice chyběl zraněný Štěpán Bureš a Vojtěch Pavliska.

Hned v úvodu utkání se mohl z rohového kopu prosadit Zdeněk Merta, ale pohotový zákrok stopera domácích šanci zmařil. V 5. minutě se domácí ujali vedení. Po hrubé chybě brankáře Lasíka, který si neporadil s malou domů od Lukáše Janíčka neměl domácí útočník problém uklidit míč do zcela prázdné brány - 1:0. Tento moment jakoby určitl ráz zápasu. Hosté z Jezernice na hřišti nepředváděli zcela nic a domácí mužstvo cítilo šanci. V 11. minutě už to mohlo být o dvě branky, ale naštěstí domácí hráč v dobré střelecké pozici bránu netrefil. V 16. minutě měli opět domácí 100% příležitosti když se sám na brankáře řítil domácí útočník, ale naštěstí situaci nevyřešil ideální a skóre zápasu se neměnilo. Ve 24. minutě o sobě dali poprvé vědět hosté, když se po centru Jana Šelleho zkoušel prosadit Jakub Simon, ale bohužel jeho hlavička neměla razanci.  o deset minut později se už Jakub Simon mohl radovat. Po krásném pasu Jana Šanty se řítil zcela sám na brankáře domácích a jezernický střelec nedal sebemenší šanci brankáři Přibylovi - 1:1 !!! V 38. minutě zkoušel štěstí domácí nejaktivnější hráč Vít Zaoral, ale jeho střelecký pokus skončil nad břevnem hostující brány. Do šatny se mohl prosadit ještě jednou Jakub Simon, ale tentokrát si brankář Přibyl s jeho nájezdem poradil. První poločas po hrůzostrašném výkonu Jezernice skončil 1:1.

Druhý poločas začali domácí opět aktivněji. V 57. minutě přišlo první vážnější ohrožení brány Jezernice. Domácí zahrávali rohový kop, odražený míč se dostal na hranici šestnáctky, ale naštěstí pro hosty míč domácí útočník netrefil vůbec ideálně a jeho střelecký pokus šel vedle brány. V 64. minutě měli domácí doslova vedení na dosah, když z bezprostřední blízkosti střílel Marek Vychodil, kterého Lasík skvěle vychytal a následnou dorážku do prázdné brány brankář hostů také zneškodnil. V 66. minutě hosté sáhli k prnvímu střídání, ze hřiště odešel Filip Klepík, kterého nahradil Stanislav Chytil. V 68. minutě měl nadějnou střeleckou pozici Jan Šelle, ale jeho technický pokus skončil pouze vedle domácí brány.V 70. minutě hosté střídli podruhé, ze hřiště odešel Daniel Bosák, kterého nahradil Pavel Kulhánek. Toto střídání znamenalo vysunutí Zdeňka Merty na hrot. V 71. minutě zahrávali domácí nebezpečnou standartku z hranice šestnáctky, naštěstí pokus skončil nad bránou hostí. V 74. minutě měl na noze gól Jakub Simon, ale i jeho šance neskončila gólem. V 79. minutě se už Jezernice začala radovat, když odraženou střelcu od břevna uklízel do brány Zdeněk Merta, ale radost byla předčasná, pomezní rozhodčí viděl offside. V 81. minutě se na hřiště dostal Marcel Velešík, který nahradil Jana Šantu. V této fázi zápasu byla hra otevřená a šance se střídaly na obou stranách. Další nadějnou šanci měli domácí, ale jak již po několikáté v tomto zápase z andějné pozice netrefili ani bránu. A tak v 91. minutě přišla poslední akce hostí. Na jejiž počátku byl Pavel Kulhánek, který vybojoval míč pro Jakuba Simona, ten poslal centr do pokutového území domácích a po hrubém podcenní domácího brankáře Přibyla se prosadil Zdeněk Merta na 2:1 pro Jezernici !!!
Hosté z Jezernice získaly velice cenné tři body, ale nutno podotknout, že výkon z tohoto utkání byl strašidelný. Jen díky touze zlomit zápas bojovností, když to nešlo fotbalovostí se mohli nakonec hosté z Jezernice radovat ze tří body. 
Opět děkujeme všem našim fans, kteří nás přijeli povzbudit a fandili nám do poslední minuty. Další domácí utkání hrajeme tuto neděli na domácím hřišti proti Pavlovicím. Výkop naplánován na 10:00.

Základní sestava: Lasík (K) - Klepík, Merta, Navrátil, Janíček - Bosák, D. Kulhánek, Šanta, Dvořák - Simon, Šelle

Na střídání připraveni: Zapletal, Schmidt, Velešík, Dreiseitel, P Kulhánek, Chytil


Video u utkání: https://www.youtube.com/watch?v=PeWTqc_MB_8&t=6s

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář