Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jezernice - Otaslavice (5.8.2018)

6. 8. 2018

5.8.2018 nás čekalo dlouho očekávané utkání. Po sedmnácti letech se do Jezernice vrátila 1.B třída. Našim soupeřem byl taktéž nováček, který vyhrál okresní přebor na Prostějovsku - Otaslavice. 

Výkop byl naplánován na tradičních 10:00. Za horkého letního dne vyšel vstup do utkání lépe hostům, kteří v prvních deseti minutách kopali pět rohů. Naštěstí pro domácí mužstvo z Jezernice tyto rohy nevedly k žádnému vážnějšímu ohrožení branky. V 18. minutě dostal za hrubý faul žlutou kartu hostující hráč Hrazdíra David. V prvních dvaceti minutách jsme sledovali opatrný fotbal na obou stranách, žádný z mužstvev nechtělo udělat zbytečnou chybu, kterou by dostalo soupeře do šance. Ve 33. minutě hosté viděli druhou žlutou kartu, tentokrát bbyl potrestán Dominik Drmola. Diváci se dočkali první gólové šance až ve 37. minutě kdy Zdeněk Merta z úhlu jen těsně netrefil svatyni hostujícího brankáře Martina Hona. Ve 40. minutě měli hosté výhodu zajímavé standartní situace, exekutor přímého volného kopu volil střelu na "brankářovu stranu" a ta nenadělala žádný velký problém. Z následného brejku se opět uvolnil dobře hrající Zdeněk Merta a tentokrát nedal šanci brankáři hostí - 1:0 !!! Ve 44. minutě měl na noze druhý gól Ladislav Dvořák, ale ten bohužel ve stoprocentní šanci selhal. Do kabin se šlo za výsledku 1:0 pro domácí.

Do druhého poločasu udělali hosté jednu změnu ze hry odešel Jindřich Koudela, kterého nahradil Lukáš Holinka. Vstup do druhého poločasu jasně patřil domácímu týmu, který přišpendlil Otaslavice na jejich vlastní půlku. Paradoxně to mohli být hosté, kteří se mohli radovat z gólu, ale proti byl brankář Lasík, který střelu pod břevno zastavil dobrým zákrokem. O dvě minuty později se hosté už mohli radovat, jenže předčasně - offside. Jakoby tyto dva momenty byly spouštěčem domácích borců. V 56. minutě se ve vápně nejlíp zorientoval Jakub Simon a se štěstím překonal brankáře Hona - 2:0 !!! Tento gól naprosto zlomil odpor hostů. Z domácíhc spadla značná nervozita a začali na hřišti kralovat. V 66. minutě hosté zahrávali rohový kop, s tím si domácí obrana poradila, přešla do brejkové situace a na jejím konci byl Jakub Simon, který nekompromisně zakončil - 3:0 !!! V 68. minutě ze hřiště odešel Daniel Bosák, nahradil ho Filip Klepík. V 74. minutě měl na noze další branku Ladislav Dvořák, ale bohužel nezakončil podle svých představ. V 75. minutě ze hry odešel Zdeněk Merta, kterého vystřídal Rudolf Schmidt. V 79. minutě hosté střídali hned 3x ze hřiště odešli tito hráči - Šubrt, Tkáč, Nejedlý a na hřiště nastoupilo trio těchto hráčů - Skalický, Valenta, Hon. Domácí také vystřídali ze hřiště odešel Ladislav Dvořák a do hry se dostal Marcel Velešík. V 86. minutě unikal sám na brankáře Jakub Simon, který mohl dát hattrick, ale zachoval se nesobecky našel před bránou zcela osamoceného Filipa Klepíka, který ve 100% šanci trefil jen dobře chytajícího brankáře Hona. Do konce utkání se již nic vážnějšího nestalo a domácí hráči se mohli těšit ze zisku tří bodů.


zajímavosti/postřehy:
Utkání dvou nováčků, kteří postoupili z okresního přeboru
Za domácí mužstvo nastoupili dvě nové posily (Votava, Pochyla)
Jezernice v mistrovských utkání už na domácím hřišti neinkasovala sedm utkání v řadě (630 minut)


video z utkání: https://www.youtube.com/watch?v=Vv4jlaHrA9Y
 


Opět děkujeme skvělým jezernickým fanouškům, kteří nás od první minuty podporovali a fandili. Velice si vážíme vaši podpory. Příští týden zajíždímě na půdu Tovačova, který první kolo zvládl poměrně překvapivě na půdě Němčic, kde vyhrál 2:1. Touto cestou chceme pozvat naše fanoušky, aby v neděli(12.8.) v 17:00 udělali čas a přijeli nás podpořit do Tovačova.


Základní sestava: Lasík(K) - Pochyla, Votava, Navrátil, Chytil - Šanta, Kulhánek, Merta, Bosák - Simon, Dvořák

Na střídání připraveni: Velešík, Schmidt, Klepík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář