Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jezernice - Ústí "B" (19.8.2018)

24. 8. 2018

19.8.2018 nás čekal druhý domácí zápas, tentokrát nám bylo soupeřem Ústí "B". Soupeř, který tradičně hraje na špici tabulky. 

Úvod zápasu se nesl v režii hostí. Série rohových kopů k ohrožení domácí brány nevedla, První pokus na bránu přišel ve 14. minutě, pokus směřoval přímo do míst, kde stál brankář domácích. V 15.minutě dostal Zdeněk Merta žlutou kartu. Další ohrožení brány přišlo v 19. minutě z trestného kopu, ale i tento pokus našel pouze rukavice brankáře Lasíka. Pak o sobě dali vědět i domácí, Zdeněk Merta našel přesným pasem Ladislava Dvořáka, který nasměroval míč nad branku hostí. Daniel Bosák se v 26. minutě dostal do zakončení, ale jeho pokusu chyběla přesnost. Ve 34. minutě hosté opět zkoušeli štěstí ze střední vzdálenosti, ale i tentokrát ač nadvakrát si Lasík poradil. Největší příležitost domácích v první půlce přišla po dlouhém autovém vhazování, kterého se ujal tradičně Matěj Votava, jeho dlouhý aut našel hlavu Zdeňka Merty, ale bohužel jeho pokus šel těsně vedle. První poločas skončil 0:0, ale domácí tým k optimálnímu výkonu měl hodně daleko.


Do druhého poločasu udělal domácí trenér Radko Dubravský jednu změnu Stanislava Chytila nahradila letní posila Adam Pochyla. Úvod druhého poločasu domácí byli aktivní a diktovali hru. Ale paradoxně to byli hosté, kteří se dostali do vedení, dlouhý míč za obranu neodhadl Lukáš Janíček, do samostatného úniku se dostal Šerý Daniel a nedal šanci brankáři domácích - 0:1. Domácí dostali výhodu volného přímého kopu, exekuce se ujal Daniel Bosák, ale jeho slabá střela přes zed nenadělala brankáři Davidovi Žeravíkovi žádné problémy. V 57. minutě dostal žlutou kartu Ladislav Dvořák. V 60. minutě už to mohlo být o dva góly, ale tentokrát Lasík vychytal hostujícího střelce Šerýho. Z následného rohového kopu se dostali domácí do brejku, na jehož konci byl Matěj Votava, ale jeho pokus mířil vedle.V 64. minutě se dostal do zakončení velice aktivní Daniel Bosák, ale opět jeho střela mířila těsně vedle. V 65. minutě šel ze hry Ladislav Dvořák, kterého nahradil Filip Klepík, V 71. minutě se z úhlu sám na branku řítil nejlepší hráč hostí Šerý, ale jeho pokus skončil nad bránou domácích. V 83. minutě už hosté vedli o dvě branky, střelu z poza vápna brankář Lasík jen vyrazil a pro dobíhajícího hráče Martina Bartoše nebyl problém míč uklidit do branky - 0:2. V 84. minutě šel do hry Rudolf Schmidt, který vystřídal dobře hrajícího Matěje Votavu. V 87. minutě se dočkali i domácí, po krásném centru Rudolfa Schmidta se dostal do vyložené šance Daniel Bosák a byl odměnen za svůj dobrý výkon - 1:2 !!! V 88. minutě byli domácí blízko vyrovnání, když se ve vápně nejlíp zorientoval Jan Šanta a jeho pokus z brankové čáry vykopával kapitán hostí Jan Šnejdrla. V 90. minutě měli domácí ještě sérii rohových kopů z kterých nepřišlo výrazné ohrožení branky hostí. Zápas skončil výhrou hostí 2:1.

Utkání se domácímu týmu hrubě nepovedlo a po slabém výkonu nezískalo ani bod. Bohužel i takové zápasy někdy nastanou a není potřeba z toho dělat ukvapené závěry. Již tuto sobotu zajíždímě k velice silnému protivníkovi z Klenovic, výkop v 16:30. TJ SOKOL vypravuje na toto utkání i autobus, pro více informací kontaktujte Jana Viku. 


Postřehy/Zajímavosti
Daniel Bosák vstřelil svůj první gól v 1.B třídě
Domácímu týmu skončila domácí neprůstřelnost po 682 minutách
Domácí tým na svém hřišti prohrál po 11 měsících. (naposledy porážka doma s Hustopečemi)


Základní sestava: Lasík(K) - Chytil, Navrátil, Janíček, Votava - Bosák, Šanta, Kulhánek, Dvořák - Merta, Simon

Na střídání připraveni: Zapletal, Klepík, Schmidt, Pochyla


Video z utkání: https://www.youtube.com/watch?v=AsUH9mmrngM

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář