Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klenovice - Jezernice (25.8.2018)

29. 8. 2018

25.8.2018 jsme zajížděli na půdu do Klenovic, kde jsme věděli, že nás nečeká vůbec nic lehkého. Domácí mužstvo je největší kandidát na postup do 1.A třídy. Navíc hostům z Jezernice chybělo hned několik hráčů (Merta, Klepík, Navrátil, Chytil, Zapletal, Dreiseitel).

Hned z kraje zápasu diktovali hru domácí. V 7. minutě udělal obrovskou chybu brankář hostí Lasík, když centrovaný míč vyrazil pouze na břevno a pro dobíhajícího Jana Všianského nebyl problém míč uklidit do prázdné brány - 1:0. Horší začátek se hostující tým snad ani přát nemohl. V 10. minutě mohli hosté vyrovnat, ale z úhlu Jakub Simon trefil pouze tyčku, z následující dorážky byl evidentně faulovaný Daniel Bosák, ale píšťalka rozhodčího mlčela k údivu všem. Ve 12. minutě se domácí dostali do zakončení z rohového kopu, ale hlavička domácího borce mířila do míst, kde stál Lasík. Ve 13. minutě se hosté mohli radovat, po krásném centru Ladislava Dvořáka se nemýlil kanonýr Jakub Simon a vyrovnal na - 1:1 !!! I po obdržené brance byli domácí stále aktivnější, hosté vycházeli z poctivého bloku. V 18. minutě zkoušel domácí kapitán štěstí ze střední vzdálenosti, ale s jeho pokusem si brankář hostí poradil. Ve 22. minutě zkoušeli domácí opět překvapit brankáře Lasíka ze střední vzdálenosti, ale i tentokrát si poradil. Ve 29. minutě měli domácí 100% gólovou šanci, ale kapitána Rozehnala vychytal Lasík. Hosté se stále bránili a čekali na své příležitosti, jedna z nich mohla přijít ve 34. minutě kdy Adam Pochyla skvěle vybojoval míč, poslal ho na Rudolfa Schmidta, který hledal před bránou Ladislava Dvořáka, který bohužel míč nezpracoval a slibná šance vyšla vniveč. Poté zkoušel Ladislav Dvořák střelu z dálky, ale ta nenadělala sebemenší problém brankáři Davidu Pokornému. Do poločasu se již nic vážného nestalo a tak se šlo do kabin za stavu 1:1. Domácí měli více ze hry, ale vážnější šanci si vypracovali jen jednu, díky skvělému týmovému výkonu hostí.

Do druhého poločasu domácí udělali jednu změnu ze hry odešel Martin Pytela, kterého nahradil Martin César. Hned z první šance v druhém poločase domácí skórovali, Ladislav Dvořák bohužel smolně zastavil míč přímo k noze Janu Všianskému, který se nemýlil - 2:1. Tento okamžik jakoby hosty na chvíli přibrzdil v koncentraci a valil se jeden útok za druhým na hostující bránu, naštěstí bez váraznějšího ohrožení branky. V 54. minutě dostali domácí výhodu slušného přímého kopu, naštěstí pro hosty tento trestný kop Tomáš Dadák nasměroval vedle. V 57. minutě udělal obrovskou chybu domácí stoper, který namazal do gólové šance Jakubosi Simonovi, ale ten bohužel neměl dostatečnou rychlost a tento nadějný brejk nevyšel. V 60. minutě měli domácí gólovou šanci, ale hosty podržel brankář. O dvě minuty později měli domácí opět další gólovku naštěstí domácí střídající hráč vystřelil slabě přímo du rukavic Lasíka. V 67. minutě byli hosté podruhé za poločas za půlkou a i to stačilo na vyrovnání, po ose Šanta - Bosák- Simon, který našel před bránou Rudolfa Schmidta se hosté mohli radovat podruhé - 2:2 !!! Tento moment domácí tým zcela opařil a vypadli z role mužstva, které diktovalo hru.  V 74. minutě se dostal do hry navrátilec do sestavy Pavel Kulhánek, který nahradil Adama Pochylu. V 81. minutě udělal trenér hostů poslední změni, ze hřiště odešel zraněný Ladislav Dvořák a do hry nastoupil Marcel Velešík. V 83. minutě o sobě Marcel Velešík dal vědět, po individuální akci u lajny našel Jakuba SImona, který zkusil střelu z dálky, ale jeho pokus mířil přesně do míst, kde stál domácí brankář Pokorný. V 87. minutě měli hosté výhodu trestného kopu, exekuce se ujal Jakub Simon a jeho nadějný pokus zneškodnil dobrým zákrokem Pokorný. V 90. minutě měli domácí ještě standartku z půlicí čáry, ale s dlouhým nákopem do vápna si poradil Lasík. A tak zápas dospěl do penalt. 

Domácí tým měl po celý zápas více ze hry, hosté hráli v dobře organizovaném bloku a čekali na svoje šance. Troufám si trvdit, že zápasu remíza slušela. Zápas se hrál před skvělou diváckou kulisou o kterou se starali jak domácí tak hostující fanoušci. Tímto děkujeme našim věrným fans, kteří neváhali a jeli nás podpořit i do Klenovic.


TJ SOKOL KLENOVICE

Jan Všianský Jiří Dreksler Jakub Šlezár Marek Liška
smiley smiley sad sad

 


TJ SOKOL JEZERNICE

Jan Šanta Jakub Simon Jan Šelle Matěj Votava Daniel Bosák
sad smiley sad sad sad

 


Na penalty vyhráli Klenovice hodně netypickým výsledkem 2:1. Domácí tedy získali do tabulky dva body, hosté z Jezernice jeden.


Video z utkání: https://www.youtube.com/watch?v=VyddllJqV9M

Zajímavosti/Postřehy
Rudolf Schmidt vstřelil svůj první gol v 1.B třídě.
Jan Šelle nastoupil do prvního soutěžního zápasu ročníku 2018/2019
Jen jedna proměnená penalta z pěti. 

Základní sestava: Lasík(K) - Pochyla, Janíček, Votava, Šanta - Bosák, Kulhánek, Šelle, Schmidt - Dvořák, Simon

Na střídání připraveni: Velešík, P. Kulhánek


Tento víkend odehrajeme domácí zápas na hřišti v Prosenicích z důvodu nepřizpusobivého terénu na domácím hřišti v Jezernici. Tímto zveme všechny příznivce jezernického fotbalu aby nás přijeli podpořit proti lídrovi tabulky z Pivína. Výkop je stanoven na tradiční den i čas, tedy neděle 2.9.2018 v 10:00 - hřiště PROSENICE !!!

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář