Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tovačov - Jezernice (12.8.2018)

13. 8. 2018

12.8.2018 nás čekalo první mistrovské utkání na hostujícím hřišti, soupeřem nám byl tradiční účastník 1.B třídy, mužstvo z Tovačova. Domácí před sezónou posílili o zkušeného střelce Josefa Šálka, který přestoupil z Dubu n/M. Tovačov první kolo vyhrál na hostujícím hřišti v Němčicích 2:1. Hosté z Jezernice první kolo taktéž vyhráli, když si na domácím hřišti poradili s Otaslavicemi 3:0. 

Začátek utkání se nesl v opatrném duchu hry. Za zmínku stojí až střela z 9. minuty o kterou se postaral Šálek, ale jeho pokus mířil vedle brány. Ve 14. minutě o sobě dali vědět také hosté, odražený míč zakončoval Jan Šanta, ale i jeho pokus neskončil v prostoru tři tyčí. Ve 20. minutě dostali hosté výhoru přímého volného kopu, exekuce se ujal Zdeněk Merta, jeho střelu ve zdi tečoval Filip Klepík a po hrubé chybě domácího brankáře se hosté mohli radovat - 0:1 !!! Ve 26. minutě už to mohlo být o dvě branky, ale bohužel Daniel Bosák stál v těsném ofsajdu a branka nemohla být uznána. O čtyři minuty později se dostali do šance i domácí, ale Josef Šálek, trefil pouze břevno hostující brány.  Ve 33. minutě našel krásným pasem Zdeněk Merta aktivního Filipa Klepíka, který se dostal k zakončení, ale bohužel pro hosty jeho střela byla zblokována na rohový kop. Ve 37. minutě byl důrazně obrán o míč Matěj Votava, do zakončení se dostal Jiří Nemrava, ale jeho pokus mířil doprostřed brány, kde stál připravený brankář Lasík. Ve 45. minutě si hosté vypracovali ještě rohový kop, Ladislav Dvořák našel přesně Jana Šantu, ale ten bohužel míč hlavou netrefil jak by si představoval a jeho pokus mířil vedle. Do šaten se šlo tedy za výsledku 0:1.

Druhý poločas začali hosté výborně, Ladislav Dvořák našel ukázkovým pasem Jana Šanta a ten se tentokrát hlavou nemýlil - 0:2 !!! O tři minuty později se dostával do šance domácí záložník, ale s jeho pokusem z úhlu si poradil brankář hostí. V 51. minutě měli domácí největší šanci, když se zcela sám řítil na bránu Jiří Nemrava, ale toho vychytal Lasík. V 53. minutě domácí trefili podruhé brankovou konstrukci. Vyjímaje gólu jezernických tak druhý poločas byl v jasné režii domácích, kteří se dočkali zaslouženého snížení v 59. minutě bombou k tyči se prosadil domácí kanonýr Šálek - 1:2. V 61. minutě dostal žlutou kartu Lukáš Janíček. V 67. minutě domácí trefili po třetí (!!!) brankovou konstrukci, tentokrát po střele kapitána Jana Dočkala.V 72. minutě odešel ze hry aktivní Filip Klepík, kterého nahradil Adam Pochyla. V 73. minutě o sobě dali vědět konečně i hosté, ale Zdeněk Merta trefil pouze boční síť domácí svatyně. V 78. minutě se dostal ke střelce z osmnácti metru Lukáš Zajíc, ale jeho pokus nenadělal žádný problém Lukáši Lasíkovi. V 82. minutě zkoušel štěstí Šálek, ale jeho pokus z úhlu mířil vysoko nad. V 83. minutě střídal Ladislav Dvořák, nahradil ho Marcel Velešík. V 89. minutě se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. Odražený míč z rohového kopu se dostal k Milanovi Jirušemu a ten přesným centrem našel Josefa Šálka, který se nemýlil a poslal zápas do penalt - 2:2.


TJ Sokol Tovačov

Tomáš Rous Jiří Nemrava Jan Dočkal David Čepa Josef Šálek Lukáš Zajíc Ivan Konečný
sad smiley sad sad smiley smiley sad


TJ Sokol Jezernice

Jan Šanta Lukáš Janíček Zdeněk Merta Daniel Bosák Roman Navrátil Lukáš Lasík Stanislav Chytil
smiley sad smiley sad sad smiley smiley

 

 

Na penalty vyhráli hosté z Jezernice 4:3. Do tabulky si tedy započítají dva body, domácí mužstvo z Tovačova jeden.

Mužstvo z Jezernice překvapilo domácí hráče a dostalo se do zcela zaslouženého vedení 2:0, ale právě druhý inkasující gól domácí mužstvo probral a od tohoto okamžiku zcela ovládli hřiště. Celkem 3x nastřelili brankovou konstrukci a statečně bránící hosté bohužel inkasovali minutu před koncem na 2:2.


video z utkání: https://www.youtube.com/watch?v=okL0cwAf52A

zajímavosti/postřehy
Hostům z Jezernice chyběl loňský nejlepší střelec Jakub Simon.
Poprvé v historii jezernického fotbalu rozhodovaly o konečném výsledku penalty v soutěžním utkání.
Góly, které vstřelil Filip Klepík a Jan Šanta, byly jejími prvními v 1.B třídě.


Základní sestava: Lasík(K) - Votava, Navrátil, Janíček, Chytil - Klepík, Kulhánek, Šanta, Bosák - Dvořák, Merta

Na střídání připraveni: Zapletal, Velešík, Pochyla


Opět děkujeme všem jezernickým fans, kteří nás přijeli podpořit do Tovačova, velice si vaši podpory vážíme !!! Již tuto neděli hostíme na domácím hřišti silného soupeře z Ústí, které loni skončilo na druhém místě. Výkop je naplánován na tradičních 10:00. Tímto vás všechny zveme a doufáme, že nás přijdete podpořit v co největším počtu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář