Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor - Radko Dubravský (trenér)

13. 3. 2017

Dobrý den, vítám Vás u rozhovoru pro náš klubový web. Jak by jste se předsatvil jezernickým fanouškům? Řekněte nám jaká byla vaše minulá působiště a jaký styl fotbalu preferujete?
Jmenuji se Radko Dubravský a zdravím všechny příznivce jezernického fotbalu. Moje trenérská kariéra je spojena hlavně s kategorií divizního - staršího dorostu a Přerovskými kluby – Viktorie Přerov, 1.FCV Přerov (jehož jsem členem), KMK Přerov, a poslední, ne příliš povedené angažmá, jsem na vlastní žádost /s lítostí/ ukončil u „A“ týmu mužů v Lipníku nad Bečvou. Styl, jakým se každé mužstvo prezentuje, hodně záleží na skladbě a typech jednotlivých hráčů v týmu. Já preferuji hlavně poctivý přístup a kombinační fotbal.

Co vás přimělo kývnout na naši nabídku, pro Vás asi neznámého týmu Jezernice, která hraje nejnižší soutěz ?
Hlavním důvodem byl a zatím stále je zájem všech hráčů, vedení a obce pozvednout úroveň Jezernického fotbalu. Pokud je chuť, nadšení a atmosféra, je celkem jedno o jakou soutěž jde.


Tým odehrál 5 přátelských zápasů, jak je hodnotíte a vůbec celkově celou zimní přípravu?
Zimní příprava zatím probíhá podle představ a možností klubu – bez problémů. Myslím, že 5-6 „přáteláků“ je ideální počet a skladba vybraných soupeřů taky odpovídá našim potřebám. Každý, kdo sleduje naše dosažené výsledky /5:5, 6:6, 8:1, 5:5, 5:2/ asi nepotřebuje žádný odborný komentář. Všichni víme kde nás „tlačí bota“ – a brankaři to nejsou.

V čem vidíte největší nedostatky týmu a naopak největší sílů ?
Opravdu až překvapivá síla týmu je v množství kvalitních, technicky vybavených a kreativních hráčů do ofenzívy. Jak už to bývá, je těžké tyto hráče „spoutat“ pro defenzivní úkoly, ale myslím, že to kluci pochopí – poslední zápas s Lipníkem to naznačil.

Jak se Vám zamlouvá nízký věkový průměr týmu? Až na pár zkušenějších je tým plný mladých hráčů.
Nízký věk hráčů je jenom další dobrý důvod, proč se perspektivně věnovat trénování fotbalu v Jezernici. Pravdou ale je, že jeden kvalitní, zkušenější obránce s autoritou by se nám hodil, hlavně pro uklidnění a organizaci defenzivní činnosti. 

Věříte, že tento tým má na postup do vyšší soutěže?
Když tuto soutěž vůbec neznám, věřím, že na postup určitě máme. Všechno je v hlavách jednotlivých hráčů, v soudržnosti týmu a chuti se o to „poprat“ a něco tomu obětovat /samo, to určitě nepůjde/.  

Děkujeme za Vaše poskytnuté odpovědi a ať se daří v angažmá.

Děkuji, nashledanou
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář